Home

You need to log in to create posts and topics.

CNC 3040 USB

Pages:123

Γεια σας
σκέφτομαι για ένα CNC 3040.
Άλλα είδα στο ebay να υπάρχουν άλλα με παράλληλη τα οποία δουλεύουν το MACH3 Και άλλα με USB τα οποία δουλεύουν το USBCNC η με USB και δουλεύουν το MACH3.
Ποια είναι η γνώμη σας για το ποιο είναι το καλύτερο ως προς την παράλληλη
η την USB και το MACH3 η το USBCNC ?

Ευχαριστώ

Εάν εννοείς το USBCNC από την Planet-cnc θα σου έλεγα ότι έχει ευαίσθητη θύρα USB. Έχω έναν παλαιότερο controller (ΜΚ2) και με είχε παιδέψει αρκετά. Το real time feed rate δεν δουλεύει. Πρέπει να κάνεις ότι καλύτερο μπορείς για να είναι το σύστημα σου καθαρό από ηλεκτρικούς θορύβους, και πάλι ίσως να χάνεις την σύνδεση σου με τον controller καμιά φορά.

Από Mach3 δεν ξέρω τίποτα, άλλοι θα μπορούσαν να πουν την γνώμη τους. Εμένα ποτέ δεν μου άρεσε εμφανισιακά. Έχω ακούσει ότι μελλοντικές ενημερώσεις του Mach3 μπορεί να μην είναι συμβατές με το hardware που διαθέτει το μηχάνημα. Εξαρτάται από τον controller. Από δυνατότητες νομίζω έχει περισσότερες από την Planet-cnc. Εάν κρίνω από την εμπειρία μου με την Planet-cnc θα σου έλεγα να πας σε παράλληλη θύρα.

Γενικότερα άμα δεις, πολλές εταιρίες χρησιμοποιούν πλέον Ethernet (θύρα δικτύου) που δεν έχει θέματα θορύβου ενώ ταυτόχρονα μπορεί και τρέχει χωρίς απώλειες σε μεγαλύτερες αποστάσεις. Έχε το υπ όψιν σου για το μέλλον.

Επίσης εάν το πας επαγγελματικά κοίτα κάτι καλύτερο από τα ερασιτεχνικά Mach3 και CNCUSB όπως http://www.centroidcnc.com/centroid_diy/acorn_cnc_controller.html

Καλή επιτυχία.

ijg777 Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
Για ερασιτεχνική χρήση το θέλω.
Αλλά εξακολουθώ να έχω την απορία για το τι είναι καλύτερο.
Παράλληλη η USB σύνδεση?
Και ποιο είναι καλύτερο και ποιο σταθερό πρόγραμμα το
MACH3 (με παράλληλη? η USB σύνδεση)? η το USBCNC .

https://www.china-cncrouter.com/news/ChinaCNCzone-USB-CNC-Controller-V.S-Mach-3-USB-Controller.html

Και κάτι ακόμα.
Το 3040 στο EBAY είτε με τραπεζοειδές άξονες είτε με μπολ σκρου άξονες
την ίδια ανοχή δίνουν ( 0,05 mm ) εδώ τι είναι σωστό και τι λάθος ?
η δεν παίζει ρόλο για τέτοιου μεγέθους μηχάνημα για τον σκοπό που προορίζεται?

Ευχαριστώ πολύ

Έριξα μια ματιά στον σύνδεσμο που έστειλες. Από ότι βλέπω τελικά το USBCNC δεν φαίνεται να είναι από την Planet-cnc όπως νόμιζα. Μάλλον είναι κάποιο Κινέζικο δικό τους πρόγραμμα. Εάν όντως έτσι προτίμησε το Mach3 γιατί όπως λέει και αυτός που πουλά το μηχάνημα, περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί Mach3 οπότε και θα βοηθηθείς καλύτερα μέσω κάποιου forum π.χ.

Λόγω της μηδαμινής επαφής μου με το Mach3, εξακολουθώ να μην μπορώ να σου απαντήσω στο θέμα USB ή Parallel port. Εάν ο υπολογιστής σου δεν έχει παράλληλη θύρα, οι κάρτες τύπου PCI σε parallel port ή USB to parallel port, δεν λειτουργούν καλά. Ας βοηθήσει παρακαλώ κάποιος.

Εάν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην τιμή, προτίμησε ballscrew έναντι των τραπεζοειδών κοχλιών.

Παραλληλη και mach3 θα βρεις καποιον να σου πει για να μαθεις  το καλυτερο ειναι το linuxcnc αλλα θελει πολυ διαβασμα απο εσενα - ballscrew να τα προτιμησεις

Καλημέρα σας
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το 3040 με 4 άξονες και μπολσκρου και 800 watts ανέρχεται σε 885 ευρω μαζί με τα μεταφορικά.
https://www.ebay.com/itm/CNC-3040-800W-4-Axis-Wood-milling-machine-PCB-engraving-router-with-Ball-screw/173229941832?hash=item28554f2448:g:KHQAAOSwS6Zaszo3

Ενώ το 3040 με τραπεζοειδές και 400 watts 575 ευρω μαζί με τα μεταφορικά.

https://www.ebay.com/itm/4Axis-USB-CNC-3040T-Router-Engraver-Engraving-USB-Cutting-Milling-Machine-Mach3/153030398687?epid=10010930331&hash=item23a15292df:g:mJwAAOSwhkVa8UCK

Με τα μπολσκρου το ποσό ανεβαίνει πολύ.
Εάν τελικά είναι να δώσω 885 ευρω για το 3040 ,ίσως είναι προτιμότερο για το 6040 με 3 άξονες με 1059 ευρω

https://www.ebay.com/itm/3Axis-6040-CNC-Router-Engraver-1500W-VFD-Spindle-Motor-Engraving-3D-Mill-Machine/263595448110?hash=item3d5f83572e:g:IS8AAOSwEFZZiSqm

Μάλλον για το 6040 θα πάω.
Και ακόμα μια ερώτηση έχω μάθει να ψιλοδουλεύω το FREECAD ποιο πρόγραμμα για τον g-code είναι προτιμότερο για να φορτωθεί στο MACH3?

Ευχαριστώ

Και κάτι άλλο
Πόσο χρήσιμος – απαραίτητος είναι στην πράξη ο 4 axis?

Ευχαριστώ

Άμα το αντέχει η τσέπη σου πάρε το μεγαλύτερο. Νομίζω πως, ναι μεν, θεωρητικά, το μικρότερο είναι πιο στιβαρό, πρακτικά όμως, μικρή η διαφορά από το μεγαλύτερο μοντέλο. Για μένα, προτιμώ το 1500W spindle motor. Εάν κόψεις αλουμίνιο, θα το χρειαστείς. Επίσης, έχοντας μια μεγαλύτερη επιφάνεια, μπορείς να φτιάξεις "τοίχους" από plexiglass έτσι ώστε να την πετάγονται τόσα πολλά διάφορα τριγύρω κατά την κοπή, και ταυτόχρονα να σου μένει χώρος για το αντικείμενο σου.

Εάν δεν το γνωρίζεις ήδη, υπάρχει το Solidworks μαζί με το SolidCAM. Το ένα για σχέδιο και το άλλο για προγραμματισμό κοπής και εν τέλει Gcode.

Εάν δεν ξέρεις εάν θες τέταρτο άξονα, τότε προς το παρόν δεν τον θέλεις. Εάν όμως τον έχεις, τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα τον χρησιμοποιήσεις.

Εάν θέλεις να χαράζεις ονόματα πάνω σε φακούς, τότε αγόρασε τον, (εννοώ φακούς με μπαταρία). Εάν όμως φτιάχνεις ζάρια, δηλαδή, δουλεύεις μεμονωμένα κάθε πλευρά του κύβου, τότε, δεν τον χρειάζεσαι. Υπάρχουν δηλαδή δουλειές που απαιτούν να κινείται ο 4ος άξονας κατά την κοπή, ενώ άλλες που απλά θα στρέψουν το αντικείμενο σε μια νέα θέση προκειμένου να το επεξεργαστείς με τρεις άξονες. Στο πρώτο σενάριο δεν μπορείς να κάνεις χωρίς 4ο άξονα αλλά στο δεύτερο μπορείς και χωρίς αυτόν. Η απάντηση για το εάν είναι χρήσιμος τελικά, έχει να κάνει με το πως θα προγραμματίσεις την κοπή του αντικειμένου σου, ή αλλιώς πρακτικά, εάν πρόκειται για μια παραγωγή πολλών κομματιών, τι συμφέρει έτσι ώστε να εξοικονομίσεις χρόνο.

Υπ'όψιν, ο συγκεκριμένος 4ος άξονας θεωρείται ικανός για χάραξη, δηλαδή δεν δέχεται και πολλά φορτία. Ίσως να μπορείς να σκαλίσεις ξύλο, αλλά και αυτό υποθέτω με υπομονή, δηλαδή όχι βαθιά κοψίματα. Έστω και έτσι, παραμένει να είναι ευκαιρία για να μάθεις να δουλεύεις και 4ο άξονα.

Καλή αρχή.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση
Το solidwork -solidcam είναι πολύ ακριβά για μένα .Ειδικά και μαζί με την αγορά του CNC,!!!!!!!!! Ερασιτέχνης είμαι και το θέλω μόνο για το hobby μου.
Εξάλλου έχω μάθη κάπως να δουλεύω το FREECAD για τον 3d εκτυπωτή μου και θα ήθελα ένα CAM πρόγραμμα FREE αν είναι δυνατόν και να μην είναι πολύ δύσκολο , γιατί έπεται συνέχεια να μάθω και το MACH3 .
(το οποίο έρχεται μαζί με το CNC από ότι λέει ο πωλητής.)
Όσο μεγαλώνεις τόσο ποιο δύσκολα μαθαίνεις καινούργια πράγματα.
Μάλλον ίσως θα χρειαστώ αρκετή ( προσπάθεια μάλλον και βοήθεια) μέχρι να μάθω να δουλεύω το CNC.
Τώρα εάν ξέρεις εσύ η κάποιος άλλος κάποιον ποιο εύκολο δρόμο για τα προγράμματα που χρειάζονται θα ήθελα να μου πείτε ειδικά για το CAM πρόγραμμα.

Ευχαριστώ

Μιας και αναφέρεις την τιμή ρίξε μία ματιά στο Fusion 360 (Autodesk), εάν δεν κάνω λάθος έχει συνδρομή για όσους το χρησιμοποιούν επαγγελματικά και είναι δωρεάν για hobby-ίστες. Κάνει και CAD και CAM. Το προτιμώ να μπορώ να κάνω και τα δύο από το ίδιο πρόγραμμα. Υπάρχει πολύ υλικό από tutorials στο youtube, σίγουρα θα βοηθηθείς πολύ.

Λίγο παίδεμα έχει στην αρχή μέχρι να δεις τι παίζει, με όποιο πρόγραμμα και εάν διαλέξεις. Μετά όμως καταλαβαίνεις την φιλοσοφία τους.

Pages:123